דף הבית » עמותת בני ברוך נגד אהרון אפלבאום – תצהירים » תצהיר מ’ ללא פרטים – תביעת עמותת בני ברוך נגד אהרון אפלבאום » מרכז בני ברוך בפתח תקווה, מפעל ההפצה ופעילות חברי הקבוצה הפנימית סביבו

מרכז בני ברוך בפתח תקווה, מפעל ההפצה ופעילות חברי הקבוצה הפנימית סביבו

  1. אבקש להקדים ולתאר את אורח החיים במרכז של בני ברוך, שעד 2002 שכן בבני-ברק, ומאז ועד היום נמצא בפתח-תקווה. עד שנת 2013 פעל ברחוב ז’בוטינסקי 112 בפתח תקווה ומאז עבר למבנה חדש באותו אזור.
  2. מרכז ”קבלה לעם” (להלן: “המרכז”) הוא מוקד הפעילות של תנועת בני ברוך העולמית, וכל הגופים הקשורים בה והמצויים תחת מטריית “בני ברוך” (תנועת הערבות, לגדול בכיף, סיעת ביחד, “הטובים” וכו’).
  3. המרכז הוא מוקד הפעילות החינוכית של התנועה: שם מתקיימים שיעורים קבלה בכל שעות היום (וכמפורט להלן בסעיף 23, גם הלילה). השיעורים במהלך היום והערב מיועדים למאות אנשים הפוקדים אותם בתדירות משתנה (רובם לא חברי המעגל הפנימי) ולשיעורי הלילה, המתקיימים לפנות בוקר (המיועדים לחברי הקבוצה הפנימית ולמי שקיבלו אישור פרטני) וכן שיעורים לנשות הקבוצה.
  4. סביב המרכז (הקודם, בו פעלה הקבוצה עד 2013) נוצר מתחם המקבץ שירותים חברתיים נוספים שצורכת הקבוצה: מעבר לכביש ממנו פועל המרכז לחינוך מתקדם (מל”מ) – מעין צהרון שמפעיל המרכז לטובת ילדי הקבוצה; בסמוך למרכז נמצא גם “הגן הגלובלי” – גן ילדים המופעל על ידי חברי הקבוצה הפנימית עבור ילדי הקבוצה הפנימית (ואחרים), ושפועל תחת “חסות” המרכז (המזון לילדי הגן מבושל במרכז, מתנדבי המרכז מהווים חלק מצוות המתנדבים בגן, וכו’).
  5. במרכז נמצא גם “מפעל ההפצה” המתואר לעיל בסעיף 12. בפועל מדובר במערך אדיר של תקשורת, שיווק, פרסום, הוצאה לאור ופעילויות הפצה.
  6. המרכז משמש גם כ”מפקדה” של התנועה: שם מתגורר לייטמן ושם נמצא גם משרדו, ושם יושבים גם חברי הדירקטוריון ומנהלי המחלקות, ונערכות אסיפות גופים אלה וכן אסיפות החברים, שם נערכות סעודות השבת המשותפות מדי שבוע וסעודות החג.
  7. סביב המרכז מתגוררים חלק ניכר ממשפחות חברי הקבוצה הפנימית של פתח תקווה. להערכתי, נכון לשנת 2012, יותר מחצי מהמשפחות התגוררו במרחק הליכה ממרכז בני ברוך. בעבר, פני שעבר המרכז לפתח תקווה, היתה במרכז “קבלה לעם” גם דירת רווקים שבה התגוררו מספר צעירים בכל עת. גם אני התגוררתי בדירת הרווקים הזו בין השנים 1998-2002 (למעט בחודשים הספורים בהם הייתי נשוי (ר’ בסעיף 36 להלן), אז עברנו אני ואשתי דאז להתגורר בדירה אחרת בבני ברק.
  8. פעילותם של חברי הקבוצה הפנימית של בני ברוך בפתח תקווה מתמקדת אפוא במרכז. כל הגברים חברי הקבוצה הפנימית מתייצבים כל לילה מימות השבוע לשיעור מפי הרב לייטמן בשעה 02:45 לפנות בוקר. השיעור נמשך עד שש. כמפורט בסעיף 129 להלן, ההשתתפות היא חובה והיעדרות מהווה ”עבירת משמעת”. אחריו אוכלים החברים ארוחת בוקר במרכז ואז נחלקים: אלה שמחזיקים בעבודה מחוץ למרכז נוסעים לעבודתם, ואלה שעובדים (בשכר או בהתנדבות) במרכז, נשארים לישון על השולחנות עד לתחילת יום העבודה.
  9. בצהריים מתחברים חברי הקבוצה הפנימית לשיחת ועידה קבוצתית לקריאת מאמר של לייטמן. הם עושים זאת באמצעות טלפון סלולרי שנרכש במסלול קבוצתי המיועד לבני ברוך. כאמור, גם בתקופה השניה שלי בבני ברוך (2008-2012/3), בתקופה שעבדתי בהתנדבות במפעל ההפצה אך לא הייתי חבר בקבוצה הפנימית, כמעט כל ה”קולגות” שלי היו חברי הקבוצה הפנימית וידעתי מהם שכולם נהגו להתחבר לשמיעת מאמר הצהריים. בשעת מאמר הצהריים לא היה עם מי לדבר בקבוצה.
  10. גם מי שעובד בשכר או בהתנדבות במרכז, וגם מי שמחזיק בעבודה “רגילה”, מקדישים את שעות הפנאי שלהם לפעילות ההפצה של בני ברוך: בשעות אחה”צ מגיעים חברי הקבוצה (גברים ונשים) לפעילויות השונות במרכז: הפקת וידיאו, עריכה, תרגום, קידום אתרים באינטרנט, שיפוצים של מרכז בני ברוך החדש, בישול במטבח המרכז, עבודות במחסן וכו’. בנוסף לפעילות ההתנדבותית בתחום ההפצה, משתתפים חברי בני ברוך גם בתורנויות לתחזוקת המרכז והפעילות. התורנויות הן חובה והיעדרות מהן מהווה עבירת משמעת. התורנויות כוללות שמירה, שטיפת כלים, סידור החדרים לקראת שיעורים, חלוקת עיתוני “קבלה לעם” בצמתים, השגחה על ילדי חברי הקבוצה בשבתות, ניקיונות, השתתפות ”תורנות תפילת שחרית” שנועדה להבטיח שבמרכז יהיה תמיד מניין) ועוד.
  11. בסופי שבוע מגיעים כל חברי הקבוצה עם נשותיהם וילדיהם לסעודת שבת ואחריו חוזרים הגברים למרכז לשיעור הלילה (על פי התקנון, בשנת הנישואין הראשונה נדרש הבעל ללוות את אשתו הביתה אחרי סעודת השבת – מצ”ב ומסומן נספח 1.
  12. נוסח נוסף של התקנון (להלן: “התקנון השני”) מצ”ב ומסומן נספח 2.
  13. המשימה המרכזית של חברי הקבוצה הפנימית היא עבודה/התנדבות במפעל ההפצה לשם הפצת חוכמת הקבלה, בכל אמצעי שניתן לעשות בו שימוש: החברים עורכים ומחלקים את עיתון בני ברוך (עיתון “קבלה לעם”) בצמתים, מתרגמים את שיעוריו של לייטמן לעשרות שפות, עורכים ומוציאים לאור את ספריו ואת הפרסומים השונים של “בני ברוך“, מפיצים אותם באינטרנט, עוסקים בקידום אתרים ותכנים הנוגעים ללייטמן, “קבלה לעם”, ה”ערבות”, “הטובים”, “לגדול בכיף” וכו’ בזירה האינטרנטית, ועוד.
  14. האספקטים השונים של פעילות חברי הקבוצה הפנימית נשלטים ע”י תקנון הקבוצה (ראו פירוט בפרק העוסק בתקנוני בני ברוך להלן, בסעיפים 118-146). התקנון מנוסח על חברי הדירקטוריון הרוחני בהנחייתו של לייטמן. אני יודע זאת כיוון ששמעתי את לייטמן אומר אינספור פעמים שנדרש שיהיה תקנון לחברי בני ברוך. ניסוח התקנון היה ציווי שהוא ציווה על חברי הדירקטוריון.

מתוך: תצהיר מ’ ללא פרטים – תביעת עמותת בני ברוך נגד אהרון אפלבאום

לעמוד התצהיר הראשי – לחצו כאן
לקריאת כל התצהירים שהוגשו בתביעתם של בני ברוך נגדי – לחצו כאן